Скреч постери за малки и големи пътешественици

За съжаление има периоди, в които не пътуваме, а за още по-голямо съжаление, те са доста повече от другите. В стремежа си поне да ги изравним, гледаме да уплътним дните без активност с мисълта за пътувания или планиране на следващи дестинации. Стефи също участва активно във всички процеси, а след годинка-две очакваме и Неви да започне да се включва.

Нашите приятели знаят, че винаги могат да разчитат на някоя заигравка за пътувания, когато трябва да ни направят подарък. Затова вече имаме няколко скреч постера за пътешественици, които си търкаме след почти всяка екскурзия. А понякога, когато ни липсват идеи, помагат да изберем следващата дестинация,

Скреч картата „Разкрий България“

Какъв по-хубав подарък може да получи един пътешественик от заигравка за пътувания. Преди повече от четири години получихме първия си постер за пътешественици – скреч картата „Разкрий България“. Стефи беше само на месец и с Надя сами си спретнахме „голямото търкане“. Помислихме, че ще изтрием почти цяла България на един дъх, но картата ни показа, че колкото и да сме обикаляли родината, имаме да опознаваме още много. 

Като поотрасна, Стефи набара скреч картата и я разкри цялата. Беше му много забавно и решихме да си направим още един подарък за пътешественици. Оказа се, че дизайнът на „Разкрий България“ е нов и всяко изтриване откриваше красива илюстрация на българска забележителност. Сега картата беше още по-жива и ни хареса супер много. За няма и три години се оказа, че Стефи има сериозен напредък в пътуванията из страната и за тази крехка възраст, разкрихме немалко картинки.

България е загадъчна и чаровна. Това е посланието на скреч картата „Разкрий България“, а зад него се крие още символика. Ако вземем първите букви Б, З и Ч, лесно ще отгатнем че олицетворяват българския трибагреник – бяло, зелено и червено. На нея са изобразени 265 поленца за търкане, колкото са всички общини в България, а в 100 от тях ще открием някоя интересна забележителност на България.

Скреч постерът „100 неща за правене в България“

Скреч постерът „100 неща за правене в България“ е следващата забавна инициатива на магазин ШантавоЕ. Дава прекрасни и понякога нестандартни идеи за пътуване из родината. Когато се чудим накъде да поемем, обръщаме поглед към нея. Взехме я почти веднага, след като се появи в магазина, и бързо се нахвърлихме да я трием. Стефи беше на три и половина, а с един замах „отвори“ цели 34 поленца от скреч картата. От тях само Ком-Емине беше по погрешка, а за калните бани се усетихме късно, че сме ги правили на Мъртво море в Израел, а не в България.

Сега, 8-9 месеца по-късно, вече е на 45! Видял е Седемте рилски езера, хапвал е боб и пататник в Родопите, влизал е в поне 3 пещери и 3 манастира, спал е на палатка, гледал е кукери и коледари, друсал се е на офроуд, пътувал е с влак, изкачвал е върхове, пробвал е мидите на Мидената ферма, возил се е на лифт, бил е на плаж Велека край Синеморец и още много други неща. Теснолинейката и ските сме ги планирали за идните месеци, а бънджито, парапланера и варенето на ракия ще оставим за по-нататък.

Скреч постерът „50 неща, които да направя, преди да порасна“

Този скреч постер върна и нас 20-25 години назад във времето, за да ни покаже колко щастливо детство сме имали. Всяко илюстрация ни подсети за отдавна отминал спомен, което ни накара да завършим с 50 усмивки разглеждането на скреч постера „50 неща, които да направя, преди да порасна“. Статистиката короняса Панайот за шампион по детство – 49 от 50! Сега чака зимата, за да постигне стопроцентова успеваемост с кънките на лед. Надя изостава – 37 от 50, което пак не е лош резултат. Все пак има нелек път, докато завърши детството си и да порасне, но пък пред нея има достатъчно време.

Макар този скреч постер да не е толкова насочен към пътуванията, е супер интригуващ за деца. Като се замислим, наистина покрива голяма част от детайлите на едно щастливо детство. Чудесен подарък, който получихме по случайност два пъти. Все едно единият е бил предназначен за Неви, която се роди няколко месеца по-късно. Продължаваме да си търкаме скреч постера и ще правим всичко възможно Стефи и Неви да стигнат 50 от 50.

Share your thoughts