Накратко за Family Travel Spirit

Ние сме ямболия и разградчанка с деца софиянчета. Запознахме във Варна, оженихме се в Карлово и от известно време живеем в София. Това сме ние, семейство Толеви, и може би личи, че се чувстваме добре на път. Духът на семейните пътувания (Family Travel Spirit) е винаги с нас. Описваме най-добре себе си с думата пътешественици, но понякога ни е хубаво да сме туристи. Обичаме да вземаме максимума от дестинациите, дори да сме на предела на силите си, пък от време на време на почивка ни се случва и да почиваме.

Запознахме се през 2006 година и заедно с искрата на любовта пламна тази на пътуванията. Тогава още с доста ограничения студентски бюджет все намирахме начини да посетим някое различно местенце. Дойдоха първите студентски бригади и чрез тях за пръв път видяхме далечния свят. И взе, че ни хареса! Продължавахме да трупаме спомени с годините, подхранвахме страстта си за пътувания и срещнахме много интересни хора, които можем да наречем приятели. Обиколихме България и погледнахме към света. Запознахме се с различни култури, преживяхме чужди традиции, опитахме разнообразни вкусове.

През 2016 г. се роди новият смисъл на нашия живот Стефан, но вместо да обърнем гръб на стария, предпочетохме да ги съчетаем. И да знаете колко добре се получи! Оттогава сме почти неразделни и решихме да покажем, че не е толкова трудно да се пътува с дете и заедно с това да предадем Духа на семейното пътуване. Разбира се, че нещата не са както преди, но ключът е в добрата организация и малко компромиси. Само трябва да свикнете да се справяте с извънредни ситуации в движение и всичко е наред. През 2020 г. се роди и нашето момиче Неви. Партито е по-голямо, но любовта към пътуванията е още по-голяма.

 

И сега един по един.

Аз съм Панайот и както разбрахте съм от Ямбол. Обичам родната стряха, но се наложи да отлетя от нея в търсене на мечтата на всеки пътешественик – да обиколи света. Е, засега съм сглобил само парченца от целия пъзел, но не спирам да редя. От всички места, на които съм бил, харесвам най-много България. Не защото е моя родина – тя просто наистина е прекрасна и притежава много повече красота, отколкото оценяваме. Смятам, че пътуването дава на всекиго по нещо, а на хора като мен, които търсят разнообразието – всичко! В пътешествията ме привличат преди всичко тръпката на приготовленията и сблъсъка с различните култури. И планината! А за това имам силно доказателство – сайта ми https://tripsjournal.com.

 

Аз съм Стефи и още не разбирам къде ме водят и какво съм видял, но със сигурност зная какво е всички да сме заедно и щастливи. Сигурен съм също, че от мама и тати съм наследил вечната усмивка на лицето, умението да разпознавам красотата у всичко и духа на пътешественик. Радвам се, когато открия гъбка в гората, обичам да тичам на воля в планината, пленяват ме фонтаните в центъра на града, не пропускам да хвърля мидичка в морето, възхищавам се на красивата иконопис или високото минаре, искам да нахраня всяко козле, престрашило се да дойде до мен. Обичам още куп други неща и зная, че мама и тате обожават да виждат това.

 

Ето че дойде и моят ред, аз съм Надежда и благодарение на моя съпруг осъзнах, че пътуването ми е страст. По принцип благодарение на него и други неща осъзнах, но ще ги оставя за отделна, по-специална статия. За мен накратко – малко отвеяна, леко мрънкаща, но обожавам семейството си, обичам да споделям емоциите покрай пътуванията с него, обичам и вкусната храна. И ето, че родих идеята за Family Travel Spirit. Получи се горе-долу така – “Мило, искаш ли блог за нас, който не е свързан с твоите планини?”. Той се съгласи и ето ни тук!

Иии не на последно място, съвсем скоро… очаквайте продължение.